Tuinen en bloemschikken

Houdt u van dahlia’s en tuinieren?

Wellicht is dan een lidmaatschap van de EMDV een goed idee.

De EMDV heeft als doelstelling om de dahliateelt in stand te houden en de kennis omtrent deze prachtige bloem over te dragen.
Hiertoe hebben wij op ons complex aan de Hooverenweg / Molenweg 34 tuinen beschikbaar die worden verhuurd.

tuinen emdv
emdv tuinen

Op deze tuinen, die 5 meter breed en ongeveer 20-25 meter diep zijn, moet ieder lid op de voorste 9 meter 5 rijen van 10 dahlia’s planten die door de vereniging worden geleverd. 

De grond wordt overigens jaarlijks gefreesd, dus zelf spitten is niet nodig.

Op de rest van de gehuurde tuin kan ieder lid zelf bepalen wat hij doet, (biologisch) groente telen of nog meer dahlia’s planten 🙂

Het achterste gedeelte van de tuin, ongeveer 5×6 meter, kan gebruikt worden voor vaste planten. Dit gedeelte wordt niet gefreesd.

Op onze site kunt u eens ronkijken om een beeld te krijgen van onze vereniging. En ook op onze facebook pagina, Instagram en LinkedIn.

Ook leden die geen eigen tuin wensen zijn van harte welkom. Er is o.a. de mogelijkheid om workshops te volgen in bloemschikken en eigen bloemstukken te maken.

tuinen EMDV
emdv tuinen

Een deel van het complex is namelijk bedoeld voor het kweken van dahlia’s die door de bloemschik afdeling worden gebruikt. Ook deze verenigingspercelen dienen onderhouden te worden. Op deze manier kunt u ook het gehele seizoen genieten van het werken in de buitenlucht en de pracht van de bloemen. 

Voor de kosten hoeft u het niet te laten:
Lidmaatschap EMDV 25,00 euro per jaar.
Huur tuin 20 euro per jaar. Een volledig lidmaatschap met tuin kost u dus slechts 45 euro per jaar!
Dahlia’s worden door de vereniging ter beschikking gesteld.

Sponsorlid worden

Wilt u onze vereniging steunen? Dat kan ook met een sponsorlidmaatschap. Voor € 25,- per jaar. En als dank ontvangt u een donatiekaart en een keer per maand onze ledennieuwsbrief.

Bij interesse vult u het contactformulier op de tab ‘contact’ in of mail uw gegevens naar: info@emdv.nl

Wij nemen graag contact met u op om u uitgebreid te informeren.

Bloemschikken

De EMDV heeft een actieve afdeling bloemschikken die bestaat uit leden van de vereniging. Gedurende het jaar komen ze een maal per 3 weken bij elkaar en maken dan samen met wat hulp een leuk bloemstuk.

In de tijd dat de dahlia’s in bloei zijn wordt er gebruik gemaakt van deze mooie bloemen en worden er steeds weer nieuwe ideeën uitgewisseld. Ook worden er al andere bloemsoorten gekweekt die geschikt zijn voor bloemstukken.

De bloemschikafdeling beschikt over een stuk grond op de tuin die door de leden worden verzorgd en waar ze hun bloemen kweken. Ook de hulpmaterialen worden voor een groot deel zelf gekweekt.